Kreativa sätt att ta till efter att du tapetserat

Det är inte ovanligt att sitta kvar med lite överflödig tapet när du väl har renoverat klart en del av ditt hem. Du kan återvinna dessa tapetrester på vanligt sätt eller så kan du göra något mer intressant med dem istället. Det finns massor av roliga saker du kan göra med överblivna tapeter som kommer att få din heminredning att se ännu mer unik och attraktiv ut. Läs vidare nedan för att ta del av dem med Målaren i stockholm.

Gör en “makeover” på dina möbler
Ett av de bästa sätten att använda överblivna tapeter i ditt hem är att ge dina möbler en “makeover”. Till exempel kan du ta ett skrivbord och applicera tapeter på lådorna eller ovansidan av skrivbordet för att få det att se ännu mer intressant ut. Föreställ dig ett vitt skrivbord med botaniska tapeter på lådorna eller ett enkelt trä skrivbord med ett funkigt geometriskt tryck tillagt så får du en uppfattning om vad som är möjligt med tapetrester. Det är lätt att lära sig, och ju mer du experimenterar med det, desto mer intressant kommer ditt hem att bli.

Dekorera om dörrar
Om dörrarna i ditt hem har inlägg eller paneler, kan du använda tapeter för att göra dem mycket mer designade. Mät helt enkelt inläggen och klipp ut tapeter som är lika stora, klistra fast dem på dörrarna. Du kan exempelvis ha en vit dörr med marinblå inlägg eller en brun dörr med gula geometriska mönster och så vidare. Det kommer att se så mycket mer unikt ut med målaren i stockholm.

Dekorera insidan av bokhyllan
På liknande sätt kan du använda överblivna tapeter för att dekorera insidan av en bokhylla, så att även om den inte är helt full av dina favoritböcker, kommer den att se färgstark och stilig ut. Det finns många sätt du kan använda tapeter för att dekorera bokhyllor, men att ha olika färger och mönster av papper på varje hylla är ett riktigt trevligt sätt att skapa en udda möbel som ingen annan kommer att ha.

Förvandla den till en lampskärm
Om din befintliga lampskärm är lite medelmåttig, varför inte täcka den med lite läcker tapet istället, detta kommer att ge den ett helt nytt utseende som sannolikt fungerar med resten av ditt hem, och eftersom den inte är permanent kan du ta bort den och göra om din lampskärm när du vill. Som du kan se finns det massor av kreativa sätt att använda sig av för överblivna tapeter i ditt hem. Dessa tips kan med enkla medel skapa något unikt av ditt hem.